Nieuws

Constant en Diamanthina van 't Ruytershof winnen de Kleine GP van Beervelde!


59 ruiters kwamen vandaag aan de start voor de Kleine Grote Prijs Neptunus, een 1m50 proef van het Barema A rechtstreeks tegen de tijd die telt als kwalificatie voor de Grote Prijs van morgen op het CSI3* Beervelde. Negentien daarvan wisten door te stoten naar een spannende barrage, waar Daniel Deusser lang onverslagen bleef met een tijd van 37.53 sec. Constant, die als vijftiende binnen ging in deze barrage, wist de Duitse topruiter echter van zijn troon te stoten en zette een tijd van 36.69 seconden neer met zijn Diamanthina van ’t Ruytershof.

 

“Tot nu toe is het al goed gegaan”, vertelt Constant, “ik heb Hunters Scendro en Diamanthina van ’t Ruytershof mee: Scendro heeft er drie maal één balkje af getikt, Diamanthina liet gisteren een balk vallen, maar ik ben tevreden. En dan vandaag winnen: ik mag niet klagen.”

Of hij vandaag zou winnen was geen zekere zaak voor Constant, die echter wel al een tijdje kan rekenen op een Diamanthina in volle vorm:

“Ik had het niet verwacht, maar wel gehoopt: de laatste weken wint ze bijna elke keer ze buitenkomt een rubriek. In de eerste omloop was ik vooral gefocused op de selectie voor de Grote Prijs halen en was het doel proberen de boel niet af te breken. Toen ik binnenging voor de barrage wou ik echt rijden om te winnen.”

Voor Constant was het best moeilijk op de driesprong: Diamanthina galoppeert groot, waardoor het inhouden voor zo een tripel minder evident was. De ruiter uit Buizingen complimenteert parcoursbouwer Luc Musette met zijn knap gezet parcours.

 

Over Diamanthina, een Diamant de Semilly dochter van Stoeterij van de Helle, is hij enthousiast:

“In het begin was het niet zo’n simpel paard om te rijden, maar toen kwam die klik er en waren we vertrokken. Nu ben ik een cowboy op zijn zwarte prinses! Diamanthina wil altijd nul springen, het maakt niet uit op welke manier, maar ze wil winnen. In de stal is het een ongelofelijk lief paard, je mag haar eindeloos knuffelen en strelen, het is de liefste die we thuis staan hebben.”

Constant zal op Flanders Horse Event enkel nog de Grote Prijs van morgen rijden met Diamanthina van ’t Ruytershof: “hopelijk lukt het zoals in Lons-le-Saunier: daar won ik de dag ervoor ook, en kon ik dat nog eens herhalen tijdens de Grote Prijs. Ik ga er het beste van maken, maar het zou mooi zijn om te winnen.”