Nieuws

Fantastisch weekend voor Constant !Vorig weekend nam Constant Citizenguard Rioso van de Kapel en Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle mee naar de Longines Global Champions Tour van Monaco. Met een overwinning en twee top vijf plaatsen werd het een schitterend weekend !

 

Op donderdag, de eerste dag van de wedstrijd, reed Constant zijn SBS merrie Citizenguard Rioso van de Kapel (Idem d'Azur x Glennridge) in de Prix Fédération Equestre de la Principauté de Monaco, een proef over 1m45. Na een foutloze rit in 32,38 secondes tijdens de tweede omloop was Ben Maher de enige die sneller rond geraakte. De wedstrijd begon dus met een knappe tweede plaats.

 

Op zaterdag stond eerst de Prix Sapinda op het programma, een 1m45/1m50 proef van het Barema A rechtstreeks op tijd. Constant en Rioso waren duidelijk in vorm, want zij bleven foutloos in de onklopbare tijd van 50,44 seconden – een seconde sneller dan de tweede combinatie. Onze ruiter kon aan de Grote Prijs beginnen met een prachtige overwinning op zak !

 

De Grand Prix Longines Global Champions Tour, een proef in twee fasen met barrage en rechtstreeks op tijd, werd gereden over een parcours van 1m60 op zaterdagavond. Na een uitstekende prestatie in de eerste toer zag de voorlopige ranking er veelbelovend uit voor Constant en zijn SBS ruin Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle (Surcouf de Revel x Bayac de Sainte Hermelle). De combinatie zat bij de 10 enige foutlozen op een deelnemersveld van 42 en startte de tweede omloop in 8ste positie. Deze bleek vrij moeilijk, want er waren nog minder foutlozen. Constant en Toscan kregen een hindernisfout, maar waren zeer snel (65,66 seconden) en kwamen zo op een mooie vierde plaats uit.

 

Onze ruiter, die op de 24ste plaats stond in de algemene ranking na de LGCT van Cannes, is na deze fantastische resultaten naar de 13de positie geklommen ! Reden genoeg om de volgende manche van deze week in Parijs met vertrouwen aan te vatten. Constant zal Citizenguard Cadjanine Z en Citizenguard Rioso van de Kapel meenemen.

 

 Klik op onderstaande links voor de volledige uitslagen

Prix Fédération Equestre de la Principauté de Monaco

Prix Sapinda

Longines GCT Grand Prix du Prince de Monaco

Longines Global Champions Tour 2014 standings

 

 

Author: Kim Schoukens