Nieuws

Constant niet naar LGCT Wenen komend weekend


Na de LGCT wedstrijd te Lausanne van vorig weekend besliste Constant niet te zullen deelnemen aan de laatste manche van Champions Tour te Wenen komend weekend.

 

“Ik ben 16de in the algemene LGCT ranking en mag sowieso naar de finale in Doha, dus ga ik me voor dit weekend concentreren op het BK in Lanaken”, legt hij uit.

Onze ruiter zal de tienjarige SBS Understone van de Kapel (Happy Wind d’Hof ten Bosch x Gladstone) meenemen: “ik heb Understone nog maar twee keer op wedstrijd gereden tot nu toe. Normaal is het onze ruiter Gavin Harley (IRL) die hem uitbrengt – met knappe resultaten trouwens. Twee weken geleden deed Gavin het nog zeer goed in de 3* te Verbier. Ikzelf heb Understone naar Valkenswaard meegenomen afgelopen zomer, met maar één tijdsfout in de finale van de Big Tour. Het is een zeer voorzichtig paard die het BK volgens mij aankan.”

Voor de finale van de LGCT te Doha (13-15 november) is de hoop om de mooie resultaten van vorig jaar te hernieuwen: daar werd Constant vijfde in de Grand Prix. Deze doelstelling geeft echter geen extra druk op de werkwijze: “er is geen reden om iets te veranderen met oog op de finale, ik blijf rustig trainen zoals altijd en we zien waar dat ons brengt.”

Met zijn recente stijging naar de 26ste plaats (van 29) in de Longines FEI Wereldranking bevestigd Constant zijn aanwezigheid in de top 30 van de wereld en toont hij zijn progressie.