Nieuws

STX Masters


 

Afgelopen weekend was Constant aan het werk voor een thuispubliek tijdens de STX Masters, in Wolvertem. Een wedstrijd die onze ruiter mocht afsluiten met een paar knappe resultaten.

 

Op donderdag traden Constant en Compadre van de Helle aan in de 1m45 twee fasen speciaal-proef. De combinatie reed dubbel foutloos en zette een tijd van 31.28 seconden neer in de tweede fase, een tijd die enkel Beezie Madden met Con Taggio beter hadden. Het werd dus een knappe tweede plaats in deze rubriek.

 

Op vrijdag was het tijd voor de Future Stars competitie, een rubriek voor 7- en 8-jarige paarden over 1m35 tot 1m40 in twee fasen. 64 combinaties presenteerden zich aan de start, waarvan 16 zich wisten te plaatsen. Maar Constant en zijn For Pleasure-nakomeling (vm Nonstop) Kid Pleasure d’Asschaut waren iedereen te snel af: met een dubbel foutloze rit in 24.29 sec. voor de tweede ronde bleven zij Jérôme Guéry (tweede plaats met Jupiter VG, 25.37 sec.) ruim een seconde voor en verzekerden zij zo de overwinning. De derde plaats was voor Anthony Wellens (Domenco, 26.01 sec.).

 

Constant is deze week opnieuw in eigen land te zien: hij trekt door naar Lier met Bugano de l’Abbaye, Jilbert van ’t Ruytershof en Hamlet van de Donkhoeve.

 

Klik hier voor de volledige resultaten van de STX Masters.

 

Foto’s: Van Paesschen Equestrian Center