Nieuws

Perscommuniqué - Selectie voor Constant Van Paesschen


Perscommuniqué - Selectie voor Constant Van Paesschen en het paard Citizenguard Toscan de Saint-Hermelle voor de Wereldspelen in Normandië

 

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft vandaag beslist dat Constant Van Paesschen en het paard Citizenguard Toscan de Saint-Hermelle als effectieve deelnemer moeten worden opgenomen in de nationale selectie jumping voor de Wereldspelen in Normandië.

 

« Het is een grote overwinning », verheugt Alain Van Campenhoudt zich, eigenaar van Citizenguard Toscan de Saint-Hermelle en sponsor van Constant Van Paesschen. « We hebben verdere stappen ondernomen omdat de niet-selectie van Constant ongegrond was. Onze bedoeling was niet om deuren open te breken, maar we konden zijn niet-selectie niet accepteren. »  De goede resultaten van Constant en zijn paard en hun opmerkelijke progressie in de klassementen van de FEI werden onvoldoende in acht genomen door de Belgische Federatie die weigerde om haar motieven mee te delen waarom Constant en zijn paard niet werden geselecteerd. « We verheugen ons dat het BAS deze moedige beslissing heeft genomen waarmee zij een duidelijk signaal geeft aan de Federatie dat het noodzakelijk is om transparante selectiecriteria voorop te stellen en om de motieven van haar beslissing te communiceren » stellen de advocaten Elisabeth Matthys et Audry Stévenart (Stibbe).

 

Voor verdere vragen: contacteer Béatrice Van Paesschen of Alain Van Campenhoudt