Nieuws

Opnieuw een mooie wedstrijdweek voor stal Van Paesschen


 

 

Vorige week waren onze twee ruiters aan het werk in eigen land: Constant in Knokke, en Cyril in Mons. Beide ruiters behaalden knappe resultaten tijdens deze wedstrijden.

 

Op donderdag maakte Constant een goede start in het zadel van nieuwe aanwint Cavalla (KWPN, Calvaro Z x Clinton). Hij behaalde een knappe derde plaats in de 1m40 met een dubbel foutloze rit in een tijd van 27,14 seconden voor de tweede omloop. In de CSI5* rubriek over 1m50 wist Constant de top tien te behalen met Carlow van de Helle (Caretino x Corofino I) na opnieuw een foutloze rit.

 

De dag voordien behaalde Cyril, aan de andere kant van het land, een mooie overwinning in de CSI2* 1m40 op het Horse Pilot Jump Festival te Mons. Hij reed Vendetta Treize (Diamant de Semilly x Eiger I) dubbel foutloos rond. Ook op donderdag pakte Cyril de winst in de Prix Horse Pilot over 1m40, ditmaal met Verdi Treize (Diamant de Semilly x Eiger I), nadat hij zich ook in deze rubriek niet op één foutje liet betrappen.

 

Op vrijdag stuurde Constant Cavalla weerom foutloos over de hindernissen in de 1m40 proef, en behaalde met een tijd van 54,89 seconden de tweede plaats. Voor de CSI3* rubriek over 1m45 zadelde hij Hamlet van de Donkhoeve (Lord Z x No Limit) op, waarmee hij dubbel foutloos reed in een barragetijd van 37,33 seconden, goed voor de zevende plaats.

 

Op zondag was het tijd voor de CSI3* Grote Prijs over 1m50. Het werd een spannende strijd tussen de 50 starters, en Constant reed zich samen met 12 anderen naar de barrage, maar kreeg daar 5 strafpunten. Het werd de achtste plaats voor onze combinatie. De rubriek werd gewonnen door landgenoot Pieter Devos met Gin D. 

 

Klik hier voor de volledige resultaten van Knokke Hippique

Klik hier voor de volledige resultaten van het Horse Pilot Jump Festival

 

Tekst: Kim Schoukens

Foto: Fotistica