Nieuws

Knappe resultaten voor Cyril in Mons!


 

 

Vorige week was Van Paesschen Equestrian Center-ruiter Cyril aanwezig op het Horse Pilot Jump Festival in Bergen om de stal te vertegenwoordigen, en dat deed hij met verve! Cyril behaalde meerdere knappe klassementen en een schitterende overwinning.

 

Dinsdag zette onze ruiter al goed in, met een foutloze rit in de proef voor jonge paarden. Hij stuurde Kid Pleasure d’Asschaut (For Pleasure x Nonstop) meteen naar een foutloze rit, en zou zijn vorm weten te behouden doorheen de rubrieken van de jonge paarden klasse...

 

Op woensdag behaalde Cyril in het zadel van Vendetta Treize (Diamant de Semilly x Eiger I) de vijfde plaats in de 1m40 rubriek. Maar de uitblinker van het concours kwam er de dag nadien: Cyril en Kid Pleasure d’Asschaut wisten namelijk de overwinning in de jonge paarden competitie op hun naam te schrijven!

 

Onze ruiter bleef na deze prachtige prestatie echter niet op zijn lauweren rusten, want ook op vrijdag en zaterdag zaten er nog uiterst knappe resultaten in. Zo moest Cyril op vrijdag enkel landgenoot Arnaud Doem voor zich dulden in de 1m45, waar hij Verdi Treize (Diamant de Semilly x Eiger I) foutloos over het hout stuurde in een tijd van 72,89 seconden. Ook op zaterdag reed Cyril, ditmaal in het zadel van Vendetta Treize, naar de tweede plaats in de 1m40.

 

Ook deze week zal onze ruiter aan het werk zijn in Bergen. Constant zal ook in ons land te zien zijn, namelijk op Knokke Hippique, waar hij de 5* rubrieken zal rijden met Carlow van de Helle en Compadre van de Helle. Voor de 3* zal hij zijn nieuwe aanwinst, de tienjarige KWPN-merrie Cavalla (Calvaro Z x Caletto I) opzadelen.

 

Het Van Paesschen Equestrian Center wil van de gelegenheid gebruik maken om haar sponsors, Animo, Antarès, Adeps, Peter Van Santvoort, Kentucky Horsewear, Eugène Mathy aliments chevaux, Global Medics, Joris Fruit, Simon's Horse Shop en Free Jump, maar ook Stoeterij van de Helle en de andere eigenaars nogmaals te bedanken voor de steun!

 

Auteur: Kim Schoukens