Nieuws

Top tien plaats voor Constant in de Grote Prijs CSIO5* Lummen


 

Vorige week ging in het Limburge Lummen de CSIO5* van start, en ook Constant was er aan het werk voor eigen publiek. Voor onze ruiter zat er een knappe foutloze rit in met Kid Pleasure d’Asschaut bij de jonge paarden, maar de uitschieters waren de knappe prestaties met Astro Boy en Carlow vd Helle.

 

De competitie ging op woensdag van start, met voornamelijk de rubrieken voor jonge paarden. In de rubriek voor zevenjarige paarden kon Constant met de BWP-ruin Kid Pleasure d’Asschaut (For Pleasure x Nonstop) een foutloze rit neerzetten en zo een mooie aanzet geven voor de rest van de week.

 

Op donderdag zat er een overwinning in voor onze ruiter, die de pas negenjarige KWPN-hengst Astro Boy (Sarantos x Guidam) opgezadeld had voor de CSIO5* 1m40 proef. Zeven van de 47 starters wist een volledig vlekkeloos parcours af te leggen, en daarvan was ons duo het snelst: Constant en Astro Boy reden een foutloze ronde in 66,16 seconden en wisten zo landgenoten Thierry Goffinet (Navarro Uk, foutloos in 68.49 sec.) en Gilles Dunon (Valentino du Val du Geer, foutloos in 69.27 sec.) voor te blijven.

 

Ook de dag nadien zetten Constant en Astro Boy een puike prestatie neer in de CSIO5* 1m50 rubriek. De combinatie bleef van het hout, maar liet zich betrappen op één tijdsfout en werd knap vijfde.

 

Op zondag was het tijd voor de CSIO5* Grote Prijs, een rubriek over 1m60 en tellend voor de Longines ranking. 45 combinaties verschenen aan de start, waarvan slechts vijf konden doorstoten naar de barrage. Constant en de tienjarige Holsteiner-hengst Carlow vd Helle (Caretino x Corofino) reden een snelle basisomloop in 71.52 seconden, maar tikten er één balkje af. Onze combinatie behaalde hiermee nog een mooie achtste plaats in de eindranking.

 

En last but not least: om deze wedstrijd in schoonheid af te sluiten werd Constant ook nog eens bekroond tot beste Belgische ruiter van de CSIO5*!

 

Deze week is er geen competitie gepland voor Constant, maar volgende week trekt onze ruiter naar de CSIO La Baule (Frankrijk), waar hij met het nationaal team de Belgische kleuren zal verdedigen in de landenwedstrijd.

 

De volledige resultaten van Lummen vind je hier terug. 

 

Foto: Julien Counet

Tekst: Kim Schoukens