Nieuws

Twee op twee voor Constant en Isidoor van de Helle!


 

Vorige week waren Constant en Cyril opnieuw aan het werk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour te Oliva Nova (Spanje). Beide ruiters zetten een paar knappe prestaties neer, maar de kers op de taart was de tweede Grand Prix overwinning op een week tijd voor Constant en Isidoor van de Helle! We vatten de resultaten hieronder samen en blikken samen met Constant terug op een geslaagde wedstrijdweek.

 

Cyril wist vroeg in de week al een paar knappe prestaties neer te zetten: zo reed hij dinsdag Bali des Cedres Verts (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) foutloos rond in de rubriek voor zesjarige paarden, en bleef hij die dag ook nog foutloos met Kid Pleasure d’Asschaut (For Pleasure x Nonstop) bij de zevenjarigen. Vrijdag zat er nog een knappe zesde plaats in voor Cyril, die Verdi Treize (Diamant de Semilly x Eiger I) dubbel foutloos rondstuurde in de CSI3* 1m40.

 

Op donderdag bleef ook Constant van de balken met Astro Boy (Sarantos x Quidam) in de 1m40 proef. Maar de uitschieter van de week was de schitterende overwinning in de CSI3* Grote Prijs over 1m50, in het zadel van de pas negenjarige Isidoor van de Helle. 50 combinaties kwamen aan de start in deze rubriek, waarvan slechts zes konden doorstoten naar de barrage. Slechts 3 van de finalisten wisten de balken in de lepels te laten liggen, en daarvan waren Constant en zijn BWP hengst uit Canturo x Qredo de Paulstra de snelsten.

 

“Ik had een beetje gehoopt op een delicate en moeilijke Grote Prijs, en ik heb die ook gekregen”, zet Constant in. “Voor Isidoor was het de eerste Grote Prijs op driesterrenniveau. In totaal heb ik met hem vier Grote Prijzen gereden, en in alle vier bleef hij foutloos!”

 

“Er waren veel fouten, en een beetje overal in het parcours, maar de meeste fouten werden gemaakt op de driesprong en de laatste lijn. Ik denk dat mijn plan om naar die driesprong te rijden net iets beter was, gecombineerd met die fantastische galop van Isidoor. Ook de hindernis voor de triple was delicaat, ik zei nog tegen papa dat ik met ritme naar die steilsprong moest zien te komen, om zo meer ruimte te hebben. Dat is gelukt, en dat gaf me de ruimte om minder hard naar die driesprong te moeten rijden”.

 

“De wedstrijd was goed verlopen, ook Cyril reed goed en alle paarden hebben goed gesprongen, maar dit spande natuurlijk wel het kroontje! Die mooie resultaten zijn er zeker mede dankzij sponsor Global Medics, dat altijd voor de juiste producten zorgt om mijn paarden optimaal te ondersteunen”.

 

Deze week trekt Constant door naar de CSI4* Dortmund met Calore van de Helle, Isidoor van de Helle en Jilbert van ’t Ruytershof. Cyril zal binnen twee weken terug aan de slag gaan in Oliva Nova.

 

Om af te sluiten blikt Constant nog even vooruit: “Calore is nu hopelijk helemaal terug, en ik kijk uit naar hoe hij het deze week gaat doen. Hopelijk knalt hij!”

 

De volledige resultaten van de MET Oliva Nova kan je bekijken door hier te klikken.

De resultaten van de CSI4* Dortmund kan je later deze week meevolgen via Hippodata (klik hier)

 

Auteur: Kim Schoukens

Foto's: Fotistica