Nieuws

Drie overwinningen voor Constant in Oliva!


 

 

Afgelopen weekend trokken Constant en Cyril met de paarden naar Oliva Nova, waar de Mediterranean Equestrian Tour weer volop aan de gang is. Het werd een uitermate geslaagd weekend, met knappe resultaten van beide ruiters, bekroond door de twee overwinningen van Constant in zowel de kleine Grote Prijs op zaterdag als de CSI2* 1m45 Grote Prijs gisteren. Een zeer tevreden Constant blikt terug op de wedstrijd:

 

“Eerst en vooral wil ik gezegd hebben hoe blij ik ben met de manier waarop Cyril de paarden rijdt en met hen bezig is! Hij heeft het prima gedaan afgelopen weekend en bleef gisteren met Hamlet foutloos in het basisparcours van de Grote Prijs. In de barrage kregen ze een balkje, maar Cyril heeft heel goed gereden.”

 

De wedstrijd ging op Valentijn al van start, met de proeven voor de jonge paarden op het programma. Woensdag wist Cyril al een knappe foutloze ronde neer te zetten met de schimmelhengst Elton M.L. (Castelino vd Helle x Paladin des Ifs) in de categorie voor zevenjarige paarden. Ook met Vincero du Yam’s (Cardento x Muguet du Manoir) reed Cyril op donderdag een knappe 1m35, waar hij dubbel foutloos wist te blijven. Constant behaalde met Bali des Cedres Verts (Diamant de Semilly x Quidam de Revel) de eerste overwinning van de week, in de rubriek voor zesjarige paarden.

 

Voor Constant werd het een echte succesreeks, vervolgd door, op donderdag, de mooie tweede plaats in de 1m45 met een Compadre van de Helle (Casall x Concerto II) die helemaal terug is van weggeweest, zoals hij op zaterdag nog zou bevestigen. Ons duo bleef foutloos in 62, 29 seconden.

 

Op zaterdag wisten Constant en Compadre de 57 deelnemers en 15 barragisten voor te blijven in de kleine Grote Prijs, en behaalden zij met voorsprong de overwinning na een dubbel foutloze rit in 39,87 seconden – anderhalve seconde sneller dan de tweede binnenkomer.

 

“Dat was voor mij toch het meest positieve van die week, die bevestiging dat Compadre weer helemaal in orde is! Hij heeft een lichte blessure gehad, en dit was de eerste wedstrijd. Dat is toch altijd even een stressmoment, je vraagt je af of het wel gaat lukken, of hij zeker in orde zal blijven. Van de 8 proeven dat hij meeliep bleef hij evenveel foutloos, op één balkje in de barrage na. Hij werd tweede in de rankingproef, op de eerste dag dat hij terug wedstrijd liep, en dan die kleine Grote Prijs winnen! Dat is geen toevalstreffer meer... En dat was superleuk voor iedereen in het team, niet in het minste voor de veearts die heel blij was dat hij goed loopt”.

 

Constant mocht dan al op een hele mooie prestatie terugkijken, maar hij zou het daar zeker niet bij laten. Gisteren wist onze ruiter met Isidoor van de Helle (Canturo x Qredo de Paulstra) de overwinning te behalen in de Grote Prijs! 68 ruiters, waaronder een paar ijzersterke kandidaten voor het eerste schavot van het podium zoals Steve Guerdat, Jonna Ekberg of Julien Epaillard, gingen van start in deze rubriek. Van de 17 gekwalificeerden voor de barrage wisten slechts 6 foutloos te blijven, en daarvan waren Constant en de pas negenjarige Isidoor met hun 45,94 seconden de snelsten:

“Vorige week was Isidoor ook al foutloos, maar was hij wat bang geworden in de barrage, waardoor hij een fout kreeg. Je vraagt je dan wel even af hoe hij gaat reageren, eenmaal opnieuw in de piste. Zal hij terug zoals voordien zijn, of weer nerveus worden? Om die reden had ik hem vrijdag in de 1m35 gereden, en daar was hij al foutloos.”

 

“We hadden een fantastische eerste ronde, en aangezien er weinig foutlozen waren had papa aangeraden om geen al te gekke dingen te doen tijdens de barrage. Tja... ik heb het toch geprobeerd, wat wil je als je zoveel kwaliteit onder je zadel hebt! En het werkte! Isidoor heeft zoveel galop, je kan snel gaan en hier en daar een galopsprong minder rijden op bepaalde lijnen. Bovendien wil hij echt van de balken afblijven, dat geeft vertrouwen als je rijdt, waardoor je al eens een risico durft nemen. Hij zou nog wat beter mogen draaien, maar tijdens de Grote Prijs stonden een paar lange lijnen, en dat was in zijn voordeel. Hij heeft gisteren gewoon geweldig gesprongen! Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om mijn sponsors nogmaals te bedanken voor hun trouwe steun.”

 

Ook deze week zijn Constant en Cyril aan het werk in Oliva. Constant zal te zien zijn in het zadel van Astro Boy, Isidoor van de Helle en Compadre van de Helle, terwijl Cyril Hamlet van de Donkhoeve, Vendetta Treize en Verdi Treize voor zijn rekening neemt.

 

De volledige resultaten van vorige week en de startlijsten van deze week kan je terugvinden door hier te klikken.

 

 

Auteur: Kim Schoukens

Foto's: S. Boulanger