Nieuws

Top tien plaats in de LGCT GP van Londen vorig weekend!


Vorig weekend nam Constant Citizenguard Cadjanine Z en Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle mee naar de elfde manche van de Longines Global Champions Tour en verkreeg er uitstekende resultaten in een sterk deelnemersveld!


De grijze Surcouf de Revel x Bayac de Sainte Hermelle hengst Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle van eigenaar Alain Van Campenhout was in grote vorm. Tijdens de Maybourne Cup van donderdag, een 1m50 proef die meetelt voor de Longines ranking, stuurde Constant hem foutloos rond in een tijd van 33,24 sec. en verkreeg de negende plaats.

 

Op zaterdag reden Constant en Toscan een uitstekende eerste ronde zonder één keer in de fout te gaan in 80,14 seconden en kwalificeerden zij zich zo voor een nagelbijtende tweede ronde tegen de wereldtop. 18 van de 48 starters gingen uiteindelijk door naar wat een moeilijke omloop leek. Slechts 6 combinaties konden van het hout afblijven. Constant kreeg één fout op de driesprong en had daarmee vier strafpunten op de teller. Zijn uiterst snelle tijd van 66,95 seconden maakte hem echter wel de snelste van de vierpunters en zorgden voor een knappe top tien plaats: Constant en Citizenguard Toscan de Sainte Hermelle verkregen de achtste plaats.

 

Deze uitstekende prestaties droegen bij tot een fikse stijging in de algemene stand: van de 2àste plaats na Valkenswaard naar de 13de positie. Met nog maar twee wedstrijden te gaan voor de finale in Doha is alles nog mogelijk…

 

 

Foto credits: Tiffany Van Halle

Auteur: Kim Schoukens