Nieuws

Mooie resultaten tijdens CSIO3* Odense!


Vorige week ging het CSIO3* Odense door. Een concours waar Constant een paar knappe resultaten wist bij elkaar te rijden met zijn paarden, en deze hun belofte voor de toekomst aantoonden. Highlight van het weekend was de knappe overwinning in de 1m50 GP kwalificatieproef in het zadel van Ralphy Utopia de Ransbeck!

 

Donderdag trapte onze ruiter het concours meteen in stijl af met een schitterende overwinning in de 1m50 Grand Prix Qualifier, waarvoor hij zijn trouwe Ralphy Utopia de Ransbeck (v. Ohio van de Padenborre) had opgezadeld. Constant en Ralphy kwamen foutloos rond in 25,33 sec. , ruim een seconde sneller dan tweede combinatie Alexander Butler en Hallowberry Cruz. 

Op vrijdag behaalden Constant en zijn Selle Français Made in Semilly-zoon USA des Forets een knappe tweede plaats in de 1m40 Medium Tour rubriek, na een foutloze rit in 56.83 sec. Met Carlow van de Helle (Caretino x Corofino) reed Constant foutloos in de eerste ronde en kreeg hij twee fouten in de tweede tijdens de nations cup. Een zeer verdienstelijke prestatie, voor deze pas negenjarige hengst die voor de tweede keer op 1m60 niveau sprong en al meteen een landenwedstrijd voor de kiezen kreeg.

 

Op zaterdag zat er nogmaals een tweede plek in voor Constant en Usa des Forets in de Medium Tour 1m45. Onze combinatie kwam foutloos rond op een haar van winnaar Marianne Schindele met een tijd van 57.72 sec. 

 

Op zondag liet Carlow van de Helle nogmaals een zeer veelbelovende rit zien voor de toekomst in de Grote Prijs over 1m60. Onze combinatie wist zich naar de barrage te rijden in een deelnemersveld van 48 combinaties. Met de klok op 38.03 sec. hadden zij de tweede snelste tijd, maar jammer genoeg tikten zij twee balkjes uit de lepels. Het werd uiteindelijk nog een hele mooie achtste plaats. 

 

Deze week zien we Constant niet op wedstrijd verschijnen, maar vanaf volgende week treedt onze ruiter aan te Pòznan, waarna hij doortrekt naar Sopot. Meer informatie volgt snel.

 

Klik hier voor de volledige resultaten. 

 

Foto: Fotistica

Auteur: Kim Schoukens