Nieuws

Knappe resultaten op het CSI4* Hagen!


In het Duitse Hagen werd afgelopen weekend de CSI4* Horses and Dreams verreden. Constant reed er Astro Boy, Hamlet van de DonkhoeveCalore van de Helle en Compadre van de Helle en kan terugblikken op een geslaagd weekend.

 

“Alle paarden deden het goed in Hagen”, licht Constant toe.

“Astro Boy reed overal in de klassementen en werd knap vijfde in de finale, met Hamlet bleef ik twee keer foutloos en kreeg ik één foutje in de 1m40 proeven, en ook Calore van de Helle deed het goed, met een vierde plaats in de 1m45 proef gisteren. Enkel met Compadre van de Helle viel het deze keer wat minder mee in de Grote Prijs”.

 

Met Astro Boy, zijn achtjarige KWPN’er uit Sarantos x Guidam Z, reed Constant inderdaad knappe top tien plaatsen bij elkaar in de Youngster Tour, die over hoogtes van 1m35-1m40 verreden werd. Donderdag reed hij Astro Boy foutloos rond in een tijd van 63,68 seconden en behaalde daarmee de zevende plaats. De dag nadien moest onze combinatie één plaatsje inboeten en werd ze achtste na nog een foutloze ronde, ditmaal in 67,07 seconden, maar dat was snel verbeterd in de finale! Met één fout in de barrage in een tijd van 37,18 seconden behaalden zij een knappe vijfde plaats.

 

Ook met Calore van de Helle reed Constant de top tien binnen in de Grote Toer op donderdag. De combinatie bleef zowel in het basisparcours als in de barrage van het hout in de 1m50 rubriek, klokten af op 32,70 sec. en werden zo negende. Gisteren was een dubbel foutloze rit in een barragetijd van 37,79 sec. goed voor een vierde plaats.

 

Deze resultaten zijn een goed teken voor de Longines Spring Classic of Flanders te Lummen, waar Constant met vijf paarden aan het werk zal zijn:

 

“Ik neem vier paarden mee naar het BK voor zevenjarige paarden, namelijk Duanda of the Lowlands Z, Veneur d’Isigny, Julie vd Verbindingshoeve en Jilbert van ’t Ruytershof. Met Carlow van de Helle start ik in de 5* reeks. Carlow deed het supergoed tijdens de driesterrencompetitie in Lummen, nu gaan we eens zien wat hij in de vijfsterrenrubrieken daar doet”.

 

Klik hier voor de volledige resultaten van de CSI4* Hagen

Klik hier voor meer informatie over de Longines Spring Classic of Flanders

 

 

Foto: Sportfot

Auteur: Kim Schoukens